Produkter för Lein Seed (4)

Anisfrö

Anisfrö

Anisfrön - en krydda som fördes till Europa under tidig medeltid och snabbt blev populär i matlagning. Präster och läkare i antika civilisationer uppskattade anisfröna - vars läkande egenskaper ibland kallades mirakel. I matlagning används alla delar av anis i alla möjliga former. Anisfrön tillsätts i marinader för att ge dem en stark smak. Om du blandar dem med lagerblad och kanel får du en utmärkt hemmagjord krydda för kalla kötträtter. Proteiner (g / 100g):18,0 Fetter (g / 100g):16,0 Kolhydrater (g / 100g):35,0 Energivärde (kcal / 100g):360,0
Röd Hirs - Spannmål

Röd Hirs - Spannmål

Hirs är en av de mest uråldriga odlade växterna i Eurasien. Hirs började först odlas för cirka 7000 år sedan, och detta är en värdefull sädesslag. Kornet (som kallas hirs) används för att göra soppor, gröt och andra kulinariska produkter; det är ett värdefullt foder för fjäderfä. Växtsäsongen varar från 60 till 120 dagar. Växten är thermofil och motståndskraftig mot torka, liksom mot salinisering av jorden, men tål inte sura jordar. Avkastningen är 1417 centner per hektar. Halmen och den gröna massan används som foder till boskap. I Ryssland odlas den främst i de torra regionerna i Volga och Centrala Svartjordregionerna. Nästan glutenfri, därför kan den rekommenderas för personer som lider av celiaki, en medfödd sjukdom orsakad av proteinintolerans mot vissa sädesslag. Hirs stimulerar blodbildning. Hirsgröt rekommenderas vid hypertoni och sjukdomar i det kardiovaskulära systemet.
Spelt - Spannmål

Spelt - Spannmål

Det är en spannmålsgröda. Den mognar, är motståndskraftig mot många svampsjukdomar och är anspråkslös. Axet är skyddat från smuts, förlorar inte den ackumulerade fukten och är skyddat mot skadedjur. Det innehåller mycket protein, få kalorier och de flesta aminosyror som är oumbärliga. Det innehåller även andra vitaminer och olika makro- och mikronäringsämnen. Många olika rätter kan tillagas av det: bröd, gröt, soppor, kex, såser och krämer, samt tillbehör till fisk, kött och desserter.
Safflor - Oljeväxter

Safflor - Oljeväxter

Safflor – en gammal olja och färgkultur. Den används som oljeväxt, oljan används i produktionen av margarin. Produkter som är tillverkade av safflorfärgning, safflorolja uppskattas särskilt inom kosmetologi. Den är mättad med linolsyra (ungefär 80%), som inte syntetiseras i kroppen. Linolsyra ger elasticitet åt blodkärlen, reglerar viktiga processer i kroppen, har en fuktgivande effekt och hög penetrationsförmåga. Safflorolja har en mjukgörande, stärkande och närande effekt på huden, normaliserar cellulära funktioner, förbättrar blodcirkulationen, har en antiinflammatorisk effekt, hög vattenhållande och fuktreglerande förmåga. Dessutom fungerar saffloroljefärgen som en aktiv ledare för andra komponenter i kosmetika till djupare lager av huden.